Diverse nuttige informatie voor reizigers

Naast de praktische links leek het ons verstandig om de verschillende elementen te groeperen per thema, zoals tijdsverschil, valuta, netnummer, ISO-codes, etc.

Houd er rekening mee dat deze lijsten niet uitputtend of statisch zijn en voortdurend worden aangepast.

Hieronder vindt u links voor de volgende gebieden:

De verzekeringen

Wanneer u naar het buitenland reist, kunt u met onvoorziene gebeurtenissen te maken krijgen (ongeval, gestolen bagage, enz.). Het afsluiten van een verzekering en/of bijstand kan u in deze omstandigheden beschermen.

Dankzij het verzekeringscontract kunt u zowel bij annulering van uw reis als bij problemen tijdens uw reis een vergoeding krijgen.

Met een contract voor rechtsbijstand en bescherming kunt u genieten van een dienst (rechtsbijstand, medische bijstand, repatriŽring).

 
 

Kaarten en routes

Wilt u een route vinden zonder GPS te gebruiken, moet u deze route op de kaart visualiseren om te weten waar en wanneer een kerk of kasteel zichtbaar zal zijn...

Verschillende spelers helpen je met hun efficiŽnte site, soms gekoppeld aan een applicatie.

ISO-codes

Elk land, of geografische entiteit, of provincie, of afdeling, enz. heeft drie codes gekregen die zijn gedefinieerd in de "ISO 3166-standaard" van de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO).

Deze 3 codes zijn ISO 3166-1 alpha-2: tweeletterige code die voornamelijk wordt gebruikt voor nationale internetdomeinen, ISO 3166-1 alpha-3: drieletterige code en ISO 3166-1 numeriek: code van drie cijfers die het voordeel biedt van de mogelijkheid om gebruikt te worden, ongeacht het type schriftuurlijke karakters (Latijn, Cyrillisch, Chinees, enz.)

 
 

Valutaconverters

Om te reizen naar het buitenland is een valutaconverter een handig hulpmiddel om snel en eenvoudig de ene valuta naar de andere om te rekenen.

Zo weet u de waarde van uw geld ten opzichte van de valuta van andere landen.

Jetlag

Een tijdzone is een gebied op het aardoppervlak waar de gehanteerde tijd op alle punten identiek is. Over het algemeen volgt een tijdzone min of meer de gemiddelde tijd van de centrale meridiaan.

Het verschil tussen twee tijdzones wordt tijdsverschil genoemd.

 
 

Internetdomeinen

Hier bekijken we de lijst met nationale internetdomeinen ter wereld.

Landdomeinen zijn alle twee letters, die doorgaans overeenkomen met de ISO 3166-1 alpha 2-landcodestandaard.

De vlaggen

Door hun ontwerp en hun kleuren hebben de vlaggen van de landen allemaal een andere symboliek, gebaseerd op de geschiedenis van dit land, meestal ten tijde van zijn onafhankelijkheid.

 
 

Telefooncodes

Via de lijst met internationale telefooncodes, ingedeeld per land, kunt u telefoondiensten gebruiken om een ??abonnee uit een ander land te bellen of een oproep uit het buitenland te identificeren.

Een internationale toegangscode is een telefoonvoorvoegsel dat wordt gebruikt in telefoonnummers van landen of regio's die lid zijn van de International Telecommunications Union. De code geeft het land aan waar de eigenaar van het nummer zich bevindt

Weer

Op verschillende sites kunt u de weersomstandigheden voorspellen die u de komende dagen kunt verwachten.

Dankzij deze sites is het gemakkelijker om je kleding te kiezen bij het inpakken van je bagage.

 

Nu we u al deze informatie hebben verstrekt, wensen wij u een goed onderzoek.

© 20231211

 

 
Copyright Rallybel.com 2021-2025